Cipő Lexus mintára? Már ilyen is van!

Csupán egyetlen darab készült abból a cipőből, melynek minden porcikáján a Lexus sportszedánja, az IS 350 F Sport köszön vissza.

Manapság, ahogy a cipőket érintő divat már-már fanatikus szintre ér, egyre gyakrabban láthatunk átkötést egyes divatcégek és autóipari gyártók között. Nem is olyan rég egy igen látványos Porsche kollekcióról számolhattunk be, most pedig a Lexus és az RTFKT lábbelije mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A cipő megalkotásakor a srácok az IS 350 F Sport modellt vették alapul, aminek jellemzői több ponton is visszaköszönnek. Már eleve a színválasztás is a Lexus sportszedánját idézi, de a tervezők még arra is figyeltek, hogy a surranó hátulján megjelenjen a jellegzetes karbonszálas kompozit légterelő is. Érdekes részlet még a cipő oldalán fellelhető szürke-fekete és vörös összeállítás, mely a kocsi fényforrására tett egyértelmű utalás.

Bátran mondhatnánk, hogy ennek a Lexus cipőnek minden rajongó kollekciójában ott a helye, de félő, hogy ez nem így lesz. Ennek egyetlen oka, hogy a gyártó csak egyetlen példányt csinált belőle a japán gyártó „All In” kampányának részeként.

„Azt akartuk, hogy amikor valaki a cipőre néz, azonnal a Lexus IS jusson az eszébe”- mondta Chris Le, az RTFKT kreatív igazgatója. Ezt sikerült is megoldaniuk, ráadásul olyan eredeti módon, ahogy az sok már cipő dizájnernek eddig nem igazán sikerült. Nem véletlen, hogy Vinay Shahani, a Lexus marketingigazgatója is így méltatta a kreálmányt: „Tekintetet vonzó lábbeli, amely összetéveszthetetlenül tükrözi az IS merész kialakítását és lenyűgöző teljesítményét”.