Búcsúzik a parancsnoki UAZ

Talán kevesen tudták, hogy a parancsnokinak nevezett 469-es UAZ még mindig gyártásban van. Az év végén különleges szériával búcsúzik a klasszikus terepjáró.

1971-ben kezdődött meg Uljanovszkban az UAZ 469-es terepjáró gyártása, amelyet nálunk katonai szerepe miatt parancsnokinak neveznek. Megbízhatósága és népszerűsége miatt a mai napig készül Oroszországban, és hogy modernebbnek tűnjön, 2003-ban Hunter névre keresztelték.

Most bejelentették, hogy a Hunter gyártása negyvennégy év után 2015 végén leáll, a típus pedig egy különleges limitált szériával búcsúzik. A nem mindennapi Huntert természetesen katonai zöld színre fényezik, és masszív kartervédővel szerelik fel. Műszaki téren nincs változás, továbbra is 2,7 literes, 112 lóerős motor hajtja az UAZ-t.

Hogy teljes legyen a militáns hangulat, nem csak a fényezés színe, hanem a járműhöz adott felszereltség is különleges. A 469-es utolsó szériájának vevője egy katonai zubbonyt és hátizsákot, egy tábori étkészletet és egy fejszét is kap múltidéző autójához.