Búcsúzik a Dodge Viper

Az elődjénél sokkal rövidebb ideig készülhet a Dodge Viper második generációja, amelynek gyártása már jövőre befejeződik. A szériát ötféle limitált kiadással búcsúztatja a gyártó.

Az első generációnál sokkal rövidebb ideig készül a Dodge Viper második generációja. A legendát teremtő modell eredetije ugyanis 1992-ben mutatkozott be, és tíz évig gyártották, a jelenlegi széria pedig 2012-ben jelent meg, de már jövőre leállítják a gyártását. A Dodge azonban gondolt azokra az elkötelezett gyűjtőkre, akik még szeretnének beszerezni egyet belőle, ezért egyenesen öt limitált szériával búcsúzik a Viper.

A legkülönlegesebb közülük a Snakeskin Edition GTC, amely méregzöld fényezést kapott, fekete versenycsíkját pedig kígyóbőrminta díszíti. A fehérre fényezett, kék versenycsíkkal ellátott kivitel pedig az 1998-as eredeti generáció GTS-R GT2-es változatának állít emléket. A limitált szériák között fekete-szürke és fekete-vörös festésűeket is találunk. Az 1:28 Edition ACR széria a Viper rekord köridejére utal, amelyet a Laguna Seca versenypályán futotta még tavaly októberben. Az Extreme Aero csomaggal és karbon-kerámia fékekkel szerelt autó az 1:28,65-ös köridő emlékére 28 példányban készül.

Az összes Viper 8,4 literes V10-es motort kap, amely alapesetben 640 lóerős, az ACR kivitel esetében azonban 653 lóerőre növekszik a teljesítmény. A hírek szerint a Viper utód nélkül szűnik meg.