Brutálisan erős 7-es BMW az Alpinától

Ahogy a BMW leleplezte az új 7-es szériát, a bajor márka legfőbb tuning partnerének tekinthető Alpina azonnal le is csapott rá. Ez az új B7, azaz 7-es BMW ennyire sportos még sosem volt.

Már megszokhattuk, hogy akiknek nem elég a BMW, azok mintegy következő lépcsőként számíthatnak az Alpina szakembereire. A srácok valami művészi szinten értenek az éppen aktuális BMW flotta kezeléséhez, így természetesen 7-es sem marad ki a jóból.

Azt tudni kell, hogy B7 néven eddig is jelen volt a palettájukban a bajorok zászlóshajója, de természetesen generációról generációra ők is egyre többet hoznak ki a modellből. Most például egészen figyelemre méltó 600 lóerőt tud a 4,4 literes V8-as turbós egység. Mindezt egy szűkebbre áttételezett és fürgébb váltóval bolondítják tovább, melynek köszönhetően a gigantikus németnek 3,5 másodperc is elég a 100 kilométeres óránkénti sebesség eléréséhez, a lendületes gyorsulás pedig a 330 kilométeres tempóig folyamatosnak mondható.

Természetesen a gyors kanyarokban sem kerülhet bajba egy Alpina, így 15 centis ültetést és aktív kanyarstabilizátort kapott a B7, a 20 colos felnik mögé pedig méretesebb fékeket szereltek a biztonság kedvéért.