Brutális V8-as benzinmotort kaphat az új Defender!

Egy apró információ szivárogtatásból derült ki, hogy egy új csúcsmotor érkezhet a Land Rover Defender kínálatába. Azonban egyelőre a kérdés is túl sok, sőt még a limitált széria eshetősége is felmerülhet.

A brit Autocar értesülései szerint a Land Rover az új Defender számára is elérhetővé teszi majd a Range Rover, Range Rover Sport és Velar típusokból megismert ötliteres V8-as benzinmotort. Egy prototípust már be is regisztráltak a gépjármű-nyilvántartásba, onnan derült ki a terv.

carpixel.net-2021-land-rover-defender-110-explorer-pack-us-96989-wide

Egy részlet azonban még nem teljesen világos: a Land Rover V8 modelleknek a jövőben meg kell szerezniük a BMW 4,4 literes motorját, mivel a Ford bezárja azt a brit gyárat, amelyben a jelenlegi motort gyártják . Az Autocar azt gyanítja, hogy a V8 Defender ezért csak limitált példányszámban lesz elérhető, amelynél a készleten lévő ötliteres motorokat fogják használni.

defender1

A német fennhatóság alatt álló brit márka komolyan gondolja, hogy a Mercedes G-osztály vásárlóit célozza meg a nagyteljesítményű kivitellel, de azt nem tudni még, hogy a motor a háromajtós 90-es vagy csak az ötajtós 110-es számára is elérhető lesz-e. A bemutatóra 2021-ig várnunk kell.