Brutális brit szuper-sportkocsi klasszikus alapokon

Bár csak a jövő héten leplezi le hivatalosan az új modelljét a patinás brit manufaktúra, máris megjelentek az első képek a Bristol Bulletről.

Remek érzékkel keverték a hagyományokat a modern autótervezési trendekkel a Bristol tervezői: a Bullet (vagyis: lövedék) nevű új modelljük frontkialakítása például egy az egyben a kis manufaktúra első modelljeit idézi. A hivatalosan csak a jövő héten bemutatkozó Bullettet a brit Autocarnak sikerült lencsevégre kapnia.
A típust eredetileg már 2015-ben szerették volna piacra dobni a gyártó fennállásának 70. évfordulójára, de a cég körüli anyagi bizonytalanság lassította a Project Pinnacle néven koncepcióként már két éve bemutatott modell fejlesztését. A Bullet egy V8-as BMW-motor kap majd, ezzel is visszatérve a hagyományokhoz, hiszen az eredetileg repülőgép ipari cégként indult Bristol első „saját” autója a BMW 326-os alapjaira épült és a 328-as motorját szerelték bele. Bár a márka évtizedekig használta a bajorok erőforrásait (néhány saját fejlesztésén kívül), de később a Chryslert kérték fel beszállítójuknak. Az új modellel e tekintetben is visszatérnek a hagyományokhoz.
A Bullet menetteljesítményeit és műszaki adatait még nem hozta nyilvánosságra a gyártó, a részletek a jövő hétre időzített hivatalos leleplezés után válnak majd ismertté.