Brazíliában frissült először a Logan és a Sandero

Ami nálunk Dacia, az Dél-Amerikában már Renault. A lényegen viszont nem változtat, azaz igen látványosan frissült fel tőlünk nagyon távol a Logan és a Sandero.

Akik kicsit is jártasak a Renault üzletpolitikában, azok nem igazán lepődnek meg azon, hogy bizonyos piacokon a Dacia modelleket az anyacég emblémájával árulják. Ennek főleg presztízs oka van, ám az alapok teljesen egyformák. Ezért lehet érdekes számunkra is, hogy Brazíliában bemutatták az alaposan felfrissült Renault Logan és Sandero modelleket.

Természetesen még nem vehetjük készpénznek, hogy nálunk is ugyan ez lesz a sorsa az olcsó franciáknak, de a Logan új LED-es fényszóróit és a beltérben megjelent bőrözést igazán el tudnánk viselni mi is. A hűtőrácsot és a lökhárítókat kár is nézni, ezek ugyanis mindig is különböztek dél-amerikai és európai viszonylatban, akár csak a hasmagasság, ami oda át jóval terepjárósabb, mint az itthoni piacon.

A Sandero még a Logannál is látványosabban újult meg, itt ugyanis nem csak a lámpa búrán belül változtattak a gyáriak, hanem hátul például teljes mértékben átrajzolták a fényforrások formáját.