Bővült az Alfa Giulia kínálata

Az 510 lóerős Quadrifoglio csúcsmodell után a genfi autószalonon bemutatkoztak a középkategóriás Alfa Romeo Giulia hétköznapi változatai is.

Azonnal a csúcsmodellel kezdte új középkategóriásának bemutatását az Alfa Romeo, a márka megújulását ígérő Giulia ugyanis először a Quadrifoglio kivitelben jelent meg. Most azonban a genfi autószalonon az olasz gyártó leleplezte a lépcsőshátú modell hétköznapibb változatait is, amelyek négyhengeres, turbós motorokat kapnak.

A belépő benzines egy új, kétliteres, közvetlen befecskendezéses, turbós négyhengeres Multiair erőforrás lesz 200 lóerővel és 330 Nm nyomatékkal, amelyhez egy szintén új, Q-Tronic névre keresztelt nyolcfokozatú automata sebességváltó jár. A dízelmotor is új fejlesztés, az alumínium blokkos, 2,2 literes, négyhengeres Multijet két kivitelben lesz kapható. Az egyik 150 lóerős és 380 Nm a legnagyobb nyomatéka, míg a másik 180 lóerőre és 450 Nm-re képes. Érdekes módon az utóbbi a takarékosabb, az Eco változata 100 g/km alatti szén-dioxid-kibocsátással büszkélkedhet. A dízelekhez alapból hatfokozatú kézi sebességváltó jár, de a Q-Tronic is rendelhető hozzájuk. A kínálat abszolút csúcsa a Giulia Quadrifoglio, amelyet egy 2,9 literes, biturbó V6-ossal látnak el. Az 510 lóerős és 600 Nm nyomatékú sportváltozat 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 307 km/óra a végsebessége, ezzel feladja a leckét legnagyobb riválisának, a BMW M5-ösnek. A V6-os hengerlekapcsolással képes takarékoskodni, így a kézi váltós kivitelének szén-dioxid-kibocsátása 198 g/km.

Az új Giulia felszereltségtől függően 3,5 vagy 7 colos képernyővel ellátott műszeregységet kap, a középkonzolra pedig 6,5 vagy 8,8 colos képernyőjű infotainment rendszer kerülhet. A vezetési asszisztensek közül nem hiányozhat a ráfutásgátló, gyalogosfelismerő, sávelhagyásra figyelmeztető, holttérfigyelő és az adaptív tempomat sem. Az alapváltozatban is van kétzónás klímaberendezés és 16 colos könnyűfém kerék, míg az opciók között bőrkárpitot és xenonfényszórót találunk. Az új Alfa Romeo Giulia április közepétől rendelhető az európai piacokon.