Bővül a szentgotthárdi Opel palettája, már az 1,6 literes motorokat is ott gyártja a Stellantis

A hibrid rendszerek egyik alapkövének számító 1,6 literes PureTech benzines egységgel bővül az Opel magyar gyáregységének a palettája. 

A Stellantis megalakulása után is komoly mértékben számol az Opel magyarországi üzemével a cégcsoport. Ezt támasztja alá az a bejelentés is, hogy az 1,2 literes benzines erőforrások mellett itt, Szentgotthárdon készülnek majd a jövőben a hibrid rendszerek egyik meghatározó elemének számító 1,6 literes motorok is.

Egészen pontosan a motor fő komponenseit, a főtengelyt, a forgattyúsházat és a hengerfejet fogják hazánkban megmunkálni, de itt történik majd a motor összeszerelése és tesztelése is. A Stellantis közleménye arra is kitér, hogy ennek érdekében a gyártósorokat is módosítani kell, illetve a tervezési és kivitelezési munkák döntő többségét a gyár mérnökei és szakemberei házon belül fogják elvégezni. Az új motor sorozatgyártásának kezdete 2023. első felében várható és az éves gyártási kapacitás eléri majd a 200 ezer darabot, ami létszámbővítést is von maga után a gyáregységben.

“Az 1,6 literes motor gyártásának bevezetése a szentgotthárdi munkatársak szakértelmének és hozzáállásának köszönhető és nagyban hozzájárul a gyár sikeres jövőjének megalapozásához” – jelentette ki Mesics Olívia gyárigazgató.

fotók: MTI