Bővül a Jaguar elektromos palettája

A Jaguar hivatalosan bejelentette, hogy az angliai Castle Bromwich-ban található üzemüket teljes mértékben az elektromos modellek gyártására használják majd a jövőben. Az új XJ csatlakozik nemsokára az I-Pace elektromos szabadidő járgányhoz a villanyos palettán.

Pletyka szinten már lehetett hallani arról korábban, hogy 1-2 éven belül a Jaguar tovább bővíti az elektromos palettáját, a hivatalos bejelentésre viszont egészen idáig várni kellett.

Ezzel nem csak az elektromos Jaguarok korát jelentették be, hanem az is elhangzott, hogy a Castle Bromwich-ban működő üzem teljes mértékben alárendelődik az elektromos paletta kiszolgálásának. Mikor történik ez meg? Gyakorlatilag hónapokon belül, hiszen a Jaguar üzleti tervében az szerepel, hogy már 2020-ban több elektromos modellt tartalmaz majd a palettájuk.

Az első ilyen autó a már bemutatott és minden díjat bezsebelt I-Pace mellett az XJ új generációja lesz, mely hibrid és tisztán elektromos kivitelben egyaránt piacra kerül. Pontos technikai részleteket ezzel kapcsolatban még nem árultak el a gyáriak, csupán azt lehet tudni, hogy az elektromos vadmacska követi az elődmodellek hagyományát, azaz lenyűgöző dizájn, intelligens teljesítmény és a múltat tisztelő luxus jellemzi majd.