Bizarr visszahívást kapott a Mercedes szupersportkocsija

Amerikában kapott visszahívást a Mercedes-AMG GT sportkocsi a vészhívó hibája miatt. Hibás kábelezés miatt bolondulhat meg a rendszer.

Nem telik el hét anélkül, hogy valamelyik gyártó ne jelentsen be valamilyen visszahívást, ami egy bizarr és furcsa hibára vezethető vissza. Most a Mercedes is csatlakozott ehhez a táborhoz az AMG GT sportkocsival.

Kiderült ugyanis, hogy több mint 140 esetben hibás földelést kapott a vészhívó rendszer kábelezése, ami az eModul meghibásodásához vezet. Az egyik hiba tünet, hogy baleset nélkül is riasztást küld az autó, viszont a nagyobb baj, hogy akkor sem lehet rá biztosan számítani, ha tényleg bekövetkezik a legrosszabb.

A modul ugyanis balesetnél nem mindig küld jelzést, ha pedig mégis működik, akkor hajlamos rossz helyre irányítani a mentőegységeket, ami egy gyors beavatkozást igénylő esetben végleges is lehet.

A Mercedes USA első körben 149 kétajtós GT-t hív vissza és elkezdték kivizsgálni azt is, hogy a máshol értékesített autók esetében is fennáll-e a veszélyes hiba.