Bezárta a kocsiba a tolvajt, így kapták el a rendőrök

Ahogy rohamosan fejlődnek az autók, úgy kell fejlődniük az autótolvajoknak is. Legalább az alapvető funkciókat nem árt ismerni, különben könnyen pórul járhat bármelyik törvényen kívüli, mint a történetben szereplő amerikai „kollégájuk”. 

Régebben egy autó ellopásának egyik bevált módszere volt, hogy a szerencsétlen áldozatot megállítva azt kitessékelték a járművéből, majd a lehető legtempósabban elhajtottak az új szerzeménnyel. Ma már viszont teljesen más a világ, így a tolvajoknak is új módszerek után kell nézniük, ha nem akarnak úgy járni, mint egy amerikai társuk.

Történt ugyanis, hogy Kaliforniában egy bizonyos Charlie Smith megállított egy Tesla Model 3-at, majd a vezető ajtaját feltépve kirángatta a kocsiból az eredeti tulajdonost. Hozzá kell tenni, hogy a beszámolók alapján a tulaj nem hadakozott (teljesen helyesen) a támadóval, hiszen tudta, hogy van egy titkos fegyver a zsebében: a mobiltelefonja és a Tesla applikáció.

Charlie tehát azonnal gázt (áramot) adott és megpróbált elhajtani a helyszínről, csak hogy pár méter után a kocsi megállt és az összes ajtó lereteszelt. Bizony, a tulaj átvette telefonról az irányítást a kocsi felett!

A helyi rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, ahol Charlie Smith-et a kocsiba bezárva találták. A rendőrök elmondása alapján a bűnöző csak pislogott és zavart módon kapkodott a sofőrülésben, nem értette, hogy milyen varázslat az, amivel így sikerült csapdába ejteni őt. Pedig szó sincs varázslatról, ez szimplán a modern technológia…