Bemutatták az ünnepi MX-5 szériát

Pontosan harminc éve annak, hogy világhódító útjára indult minden idők egyik legsikeresebb élményautója, a Mazda MX-5. Most ennek apropóján mutatták be az ünnepi szériát.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Mazda az idei Chicagói Autószalonra egy ünnepi MX-5 szériával készül. Most végre megmutatták a japánok, hogy miről is van szó. Meg kell hagyni, feltűnő jelenség lesz az utakon.

A 30th Anniversary Edition ugyanis messziről is rikító narancs fényezést kap, ráadásul ez a szín a féknyergeken is feltűnik, ami még tovább bolondítja az összképet. Belül narancs színű cérnával és ugyan ilyen peremmel kiemelt Recaro sportüléseket találhatunk, na meg persze kilenc hangszórós Bose premium hangrendszert is.

A mindösszesen 3000 darabos szériában készülő roadster kérhető kemény- és vászontetős kivitelben is, míg motor tekintetében csak a 2 literes 181 lovas egység választható. Kivéve, ha Japánban élünk, mert ott az 1,5 literes turbós egység is szerepel alternatívaként.

A 30 éves ünnepi modell alapára 35 ezer dollár, azaz majdnem 10 millió forint, ám ha automata váltóval kérjük, az pár száz ezer forinttal meg fogja még majd nyomni a vételárat.