Bemutatták az új Nissan Maximát

Négyajtós sportkocsinak titulálja a Nissan az új Maximát. Ennyi erővel persze sportos luxusautóként is jellemezhetnék a minden korábbinál pompásabb nagyautójukat.

A New York-i Autószalonon mutatkozott be a Nissan új zászlóshajója, a 2016-os Maxima. A japán cég „négyajtós sportkocsiként” jellemezte az új sorozatot – és nem is véletlenül, hiszen az autó vonalvezetése valóban sportos. A 3,5 lóerős, 300 lóerős V6-os motor alkatrészeinek mintegy 60 százalékát megújította a gyártó, ennek köszönhetően még tartósabb lett, és 15 százalékkal kevesebb káros anyagot is bocsát ki, mint az mint elődje.

Bár az új Maxima kívülről is sokkal látványosabb és sportosabb, mint az elődje, az utastérben még nagyobb a változás: minden elképesztően elegáns lett, ráadásul a gyártó nagyon komoly hangsúlyt helyezett a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségére is, így ezen a téren talán még nagyobbat lépett előre az új modell. Az új Maxima már a nyarától kapható az Egyesült Államokban, az európai piacra pedig az eddigiekhez hasonlóan valószínűleg nem jut el a modell.