Bemutatták a nagyobbik Scenic-et

Bemutatta a Renault a népszerű kompakt családi egyterű, a Scenic hosszított, akár hétszemélyes változatban is kapható „Grand” változatát. Az újdonság hibrid hajtásláncot is kap.

Immár harmadik generációra tekint vissza a Renault Scenic kategória-határokat feszegető, nagyobbik változatának sora, hiszen a francia gyártó  ma mutatta be a legújabb változatot. Az év második felétől forgalmazandó modell kívül-belül új, nagyobb, és persze technikailag is fejlettebb, mint elődje.

A genfi szalonon debütált a Renault kompakt egyterűjének legújabb változata, de akkor még csak az ötszemélyes alapváltozatot mutatták meg belőle. A 24 centiméterrel hosszabb, hétszemélyes kivitelben is kapható nagyobbik verziót ma leplezte le a francia autógyártó. A kétszínű fényezéssel készülő, egyszerre MPV- illetve crossover-jellegű karosszéria minden dimenzióját tekintve nagyobb, mint a most leváltott előd-modellé, első pillantásra mégis kisebbnek tűnik. A méretnövekedés leginkább a csomagtérnél érhető tetten, hiszen az új Grand Scenic akár 765 liternyi poggyász befogadására képes (szemben az alapverzió 572 literes adatával). A motorpaletta azonos a Scenic erőforrás-kínálatával, de választható belőle dízel-hibrid változat, a dCi 110 Assist Hybrid verzió is.