Bemutatták a BMW 5-ös 2017-es kombiját

Hivatalosan a genfi autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a BMW elegáns 5-ös sorozatának nem kevésbé attraktív kombi változata, de a bajor gyártó máris rengeteg képet és műszaki részletet tett közzé az autóról.

Tavaly októberben mutatta be a BMW az 5-ös sorozat legújabb kiadását. Az új felső-középkategóriás modell kombi változatára azonban mostanáig várnia kellett a nagyközönségnek. Pontosabban még egy kicsit várni is kell rá, hiszen a hivatalos, közönség előtti leleplezésére csak a márciusi genfi autószalonon kerül sor, de a bajor márka máris rengeteg képet és sok technikai részletet közzétett róla.

Ahogy az várható volt, az autó vonalvezetése lényegében tökéletesen megegyezik az alap lépcsőshátúéval – csak a kocsi hátsó traktusa különbözik. Az új kombi csomagtere még az elődjénél is tágasabb lett: 570 liternyi poggyászt képest befogadni alaphelyzetben, míg az elektromos mozgatású hátsó ülések ledöntésével 1700 literesre növelhető a raktér. Bár ez 10 literes növekedés az elődhöz képest, de azért még így is jócskán elmarad a fő rivális Mercedes-Benz E-osztály kombijától, hiszen az 640 liternyi poggyásztérrel rendelkezik alaphelyzetben – de megelőzi a másik riválist, az Audi A6-ost öt liternyivel.

Az új modell nagyobb lett, mint az elődje, hiszen a 2017-es kombi 36 milliméterrel hosszabb, tízzel magasabb és nyolccal szélesebb a kifutó sorozatnál. Nőtt a tengelytávja is, de csupán elhanyagolható mértékben, 7 milliméterrel. A hátsó futómű immár mindegyik új 5-ös kombiban légrugós rendszerű felfüggesztést kapott, ennek köszönhetően nem csak az utazási komfort javult, hanem nőtt az autó terhelhetősége is: az új 5-ös kombi 120 kilogrammal nagyobb súlyt, 730 kg-ot cipelhet, mint az előző modell.

A motorválaszték egyelőre nem változott, továbbra is két dízel és két benzines különböző teljesítményszintű változatai képzik a paletta alapját. A csúcs az xDrive négykerékhajtási rendszerrel kombinált 540i, amely soros hathengeresével 5,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Egyedül az 520d modell rendelhető hatsebességes kézi váltóval, minden más motorhoz a nyolcsebességes automatát kínálja a gyártó.