Bemutatta a legújabb, egyben legerősebb megvásárolható versenyautóját az Audi

Az Audi Goodwoodban leplezte le az új R8 LMS GT2 versenyautót, mely nemes egyszerűséggel az eddigi legerősebb versenygépük, melyet bárki megvásárolhat.

Goodwood számtalan érdekességet hozott idén, széria és versenyautók szempontjából egyaránt. Az Audi újdonsága az utóbbi kategóriát erősíti, de ugyan úgy megvásárolható, mint bármelyik szalon modell.

Egészen pontosan az R8 LMS GT2 versenyautóról van szó, melynek 5,2 literes V10-es egységéből 630 lóerőt préseltek ki az Audi Sport mérnökei, ezzel létrehozva a gyár legerősebb versenygépét. Az autó érdekessége még, hogy GT2 kategória ide vagy oda, az alkatrészek és a műszaki megoldások 55 százaléka megegyezik az utcai R8-al.

„Az új R8 LMS GT2 egy ideális autó a klasszikus versenyzéshez, de tökéletesen alkalmas a pályanapozásra és a kisebb bemutatókra is, ami egyre fontosabb az ilyen járművek vásárlói számára.” – mondta Oliver Hoffmann, az Audi Sport vezérigazgatója.

Természetesen nem olcsó móka egy ilyen játékszer, egészen pontosan 330 ezer eurót kell minimum letenni érte az asztalra, a versenyenkénti szervizelésről nem is beszélve.