Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

98f44437-volkswagen-t-cross-1

Bemutatkozott a legkisebb Volkswagen SUV

2018. október 26. | Hírek Volkswagen | Címkék: , , ,

A T-Roc után megérkezett a Volkswagen palettájába a T-Cross is. Ez a legkisebb SUV, amit valaha a német márka kínált a vásárlóinak.

A Volkswagen hivatalosan is lerántotta a leplet a Polo-val közös alapokra építkező T-Cross városi terepesről is. Természetesen egy kisméretű SUV-ról van szó 4,1 méteres hosszúsággal, ám 2,56 méteres tengelytávval, ami a kategóriához mérten igen tágas belső tér kialakítását engedi meg. További érdekesség, hogy a T-Cross feláras extraként sem kap összkerék meghajtást, hiába a terepes külső.

A motorpaletta a kezdeti időkben négytagú. A belépő szintet az 1 literes TSI jelenti 95 lóerős teljesítménnyel, ám ez a háromhengeres egység kérhető 115 lóerős kivitelben is. A kínálat csúcsát az 1,5 literes TSI jelenti a maga 150 lóerejével, míg a dízelek szerelmesei kénytelenek lesznek egyedül az 1,6 literes TDI-vel beérni 95 lóerővel.

A T-Cross a kategóriához mérten igencsak gazdag alapfelszereltséggel érkezik. Alapáron jár például a gyalogosokat felismerő balesetmegelőző rendszer, a hátsó forgalomfigyelő és a sávtartó automatika is.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.