Bemutatkozott a Genesis márka első autója

Megmutatta luxusmárkájának első autóját a Hyundai, a Genesis kínálatának csúcsára érkezik a G90 névre keresztelt limuzin.

A Lexus és az Infiniti mintájára a Hyundai is létrehozta saját luxusmárkáját, a Genesis első modellje pedig most mutatkozott be. Az Audi A8, BMW 7-es sorozat, Lexus LS és Mercedes-Benz S-osztály ellenfeleként érkező 5,16 méter hosszú limuzin az európai kontinensen nem forgalmazott Hyundai Equus utódja lesz, és a korábbinál több piacon forgalmazzák majd. A koreai kereskedésekben EQ900 néven, máshol G90 néven kerül forgalomba.

Az új Genesis fejlesztésénél a tervezők nagy figyelmet fordítottak a csendes utastérre, ezért fokozott zajszigetelést alkalmaztak. A hátsó ülések is kiemelkedően kényelmesek, itt felárért két különálló és egyenként állítható fotelt találhatunk, a szórakoztatásról táblagépek gondoskodnak. A G90-ben a koreai gyártó legújabb vezetéstámogató rendszerei is benne vannak, így például az autópályán csaknem önálló vezetésre is képes asszisztens.

A G90 motorkínálata háromtagú: a 3,8 literes V6-os szívómotor 315 lóerős, a 3,3 literes, biturbó V6-os már 370 lóerőre képes, míg az 5 literes V8-as teljesítménye 425 lóerő, ezzel 5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra az üresen is közel két és fél tonnás limuzin. A Genesis következő újdonsága a jelenleg Hyundai Genesis néven a nyugat-európai piacon is árult nagyautó, a G80 lesz, de a későbbiekben sportos és terepjáró modellekkel is bővül a luxusmárka választéka.