Bemutatkozott a Ford Focus Active Wagon

A Ford, hogy betömje a rést a normál személyautók és az SUV modellek között, megalkotta az emelt hasmagasságú terepes Focust. Először a sima hatch mutatkozott be, most pedig lerántották a leplet a kombi változatról is Active Wagon néven.

Az emelt hasmagasságú kombi nem új találmány, hiszen már többek között a Subaru, az Audi és a Mercedes is villantott ilyen modellt. Most a Ford is megérkezett erre a pontra az új Focus kombival.

Természetesen nem csak egy egyszerű elől 30, hátul 34 milliméteres emelésről van szó, hanem az Active Wagon kapott olyan kiegészítőket is, ami elengedhetetlen ebben a stílusban. Ilyenek a műanyag kerékjárati ívek, a koptatók és a teljesen új lökhárítók. A karosszéria és a futómű is meg lett erősítve, hogy bírja a kiképzést, a hátsó felfüggesztést pedig SLA független megoldásra cserélték. Az üzemmódok száma is bővült, megjelent ugyanis a kimondottan enyhe terepezésre optimalizált Trail funckió.

A Focus Active Wagon motorpalettája négy tagból áll. A benzines frontot az 1 literes 125 lovas és az 1,5 literes 150 lóerős Ecoboost turbós egység képviseli, a dízelek szerelmesei számára pedig az 1,5 literes 120 lovas vagy a 2 literes 150 lovas EcoBlue gázolajos lehet kedvező alternatíva.