Bemutatkozott a Fiat 124 Spider

124 Spider néven mutatta be nyitott tetős sportkocsiját a Fiat, és bár az újdonság a Mazda MX-5 alapjára épül, sok mindenben különbözik tőle.

Az 500-as után ismét egy régi modelljét eleveníti fel a Fiat, a hatvanas-hetvenes években gyártott, Pininfarina által tervezett előd nyomában megérkezett az új 124 Spider. Nem véletlen, hogy a műszerfala ismerős, a Fiat roadstere ugyanis a Mazda MX-5 műszaki alapjára épül, és vele együtt is gyártják Japánban. Eredetileg ez lett volna az Alfa Romeo Spider utódja, de az olaszok végül úgy döntöttek, hogy a mostanában megújuló Alfa Romeo modelljei csakis Olaszországban készülhetnek, ezért helyette inkább a Fiat történelméből élesztettek fel egy legendás típust.

A 124 Spider azonban nem egyszerűen a negyedik generációs Mazda MX-5 átemblémázott változata, annál jóval egyedibb. Például az összes karosszériaelem eltérő, jellegzetesen olaszos formát rajzoltak az autónak, ami stíluselemeivel a neves elődöt is feleleveníti. A 124 Spider a Fiat saját motorját kapja, az 1,4 literes, négyhengeres, turbós Multiair erőforrás 140 lóerőre és 240 Nm nyomatékra képes, és hatfokozatú kézi vagy automata sebességváltón át hajtja a hátsó kerekeket. Az újdonság a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be, és 2016 nyarán érkezik az európai kereskedésekbe.