Bejött a 90-es évek amerikai terepjáró minta a japán Mitsuoka karosszériaépítő műhelynek

Nemrég számoltunk be mi is róla, hogy a japán Mitsuoka piacra dobott egy 90-es évekbeli amerikai terepjáró stíluselemeivel felvértezett Toyota RAV4-et. Mostanra viszont már az is kiderült, hogy a cég eddigi legnagyobb sikere az újdonság.

A japán Mitsuoka egy olyan karosszéria építő műhely, mely újabban előszeretettel öltözteti amerikai ruhába a japán modelleket. Láthattunk már tőlük Corvette megjelenéssel bíró Mazda MX-5 modellt Rock Star néven, egy hónapja pedig leleplezték legújabb munkájukat, mely Buddy néven vált elérhetővé.

A kocsi alapja a jelenlegi Toyota RAV4 generáció, amit az 1990-es évek legendás amerikai terepesének, a Chevrolet Tahoe stíluselemeivel ruháztak fel. Az átalakítás kimondottan ízlésesre sikerült, ám azt talán még a gyártó sem sejtette, hogy milyen sikeres lesz az újdonság a piacon.

A Mitsuoka ugyanis bejelentette, hogy alig egy hónap alatt a két évre tervezett összes példány talált magának új tulajdonost, azaz ennyi idő alatt értékesítettek belőle 200 darabot. Ez már csak azért is nagy szó, mivel a Buddy csaknem kétszer annyiba kerül, mint az alapokat nyújtó Toyota RAV4 Japánban.

Természetesen, ha valami ekkora siker lesz, azt nem szabad annyiban hagyni, így további megrendeléseket vesz fel a gyártó a különlegességre. Aki viszont most fizet be, az már csak 2023 után kapja meg a japán amerikait.