Befejeződött a McLaren P1 gyártása

Elkészült a McLaren az eredetileg tervezett 375 darabos sorozattal, ezért befejeződött a márka eddigi legextrémebb szuper-sportautójának gyártása.

2012 szeptemberében a Párizsi Autószalonon mutatkozott be a McLaren P1, és egy évvel később már el is készült az első eladásra szánt példány. A gyártó akkor eldöntötte, hogy mindössze 375 darabot készít a szuper-sportkocsiból, és nem kellett sokat keresni a vevőket, hiszen már az első autó legyártása előtt előre elkelt az összes példány. A hosszú várólistából csak ketten örülhettek, akik visszamondott rendelés miatt mégis kaptak belőle.

A nagy érdeklődés nem véletlen, a P1 ugyanis a McLaren eddigi legextrémebb szuper-sportautójának számít, amivel olyan társaságba léphet be, mint ahová a LaFerrari és a Porsche 918 Spyder is tartozik. Azokhoz hasonlóan a McLaren P1 is hibrid hajtásláncot kapott, a 3,8 literes, dupla turbós V8-as benzines és az elektromos hajtás együttes teljesítménye 916 lóerő. A P1 ezzel 2,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, 6,8 másodperc múltán már kétszázzal száguld, a végsebessége pedig 350 km/óra.

A közúti használatra szánt P1 gyártása ugyan befejeződött, de a McLaren továbbra is kínálja a hibrid szuper-sportkocsi versenyváltozatát, az 1000 lóerőre képes P1 GTR-t.