Beárazták a Toyota Yaris GR-t

Bár a fontosabb specifikációt már hónapok óta ismerhetjük, a Toyota Yaris paletta legerősebb tagját még csak most kezdik el nálunk is forgalmazni. Már az ára is ismert a GR kivitelnek.

A Yaris kínálat csúcsának számító GR kivitellel már többször is foglalkoztunk, így a részletekbe most már nem mennénk bele. Elég annyi, hogy ez a Gazoo Racing részleg által kifejlesztett utcai versenyautó kivitel, melynek háromhengeres turbós motorja 261 lóerőt képes leadni, az összkerékmeghajtásnak és a mindösszesen 1,29 tonnás saját tömegnek köszönhetően pedig alig 5 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet.

Ami miatt viszont foglalkoznunk kell az autóval, az a hivatalos forgalmazás megkezdése. Mostantól tehát nálunk is megvásárolható a „verseny” Yaris legújabb generációja, ráadásul az ára sem olyan vészes, mint amire először számítani lehetett.

A GR ugyanis 11,6 millió forintos induló árcédulát kapott, ráadásul ilyen „alapfelszereltségként” is igen sok mindent megkapnak a megrendelők. Ingyen járnak például a LED-es fényszórók, a GR sportülések de még a távolságtartó tempomat és a vészfékező rendszer is. Külön nem extrázható a kocsi, viszont két össze nem vonható csomagot kínálnak hozzá továbbá a gyáriak. A VIP csomag többek között holttérfigyelőt, head-up displayt és 8 hangszórós JBL hangrendszert kínál 850 ezer forintért cserébe. Ennél kicsit húzósabb a sport csomag 1,55 millió forintos ára, de ekkor már Torsen differenciálműveket, sportosabb futóművet és 18 colos kovácsolt alumínium felnikkel érkezik meg a legújabb élményautónk.