Báránybőrben a farkas

A Nissan anno összesen 4 darabot rakott össze a Juke bőrbe bújtatott GT-R sportkocsiból, most mégis felbukkant a neten egy ötödik is. Hogy lehetséges ez? Minőségi munkával.

A Nissan és az RML közös erőfitogtatásaként született meg pár éve az igazi Juke-R, mely csak külsőre tűnt barátságos kis SUV-nak, igazából a GT-R sportkocsi technikáját rejtették a gömbölyded idomok. A 700 lóerős, 3,8 literes duplaturbós V6-os motorral szerelt őrültségből összesen négy darab készült el, most viszont egy ötödik példány tűnt fel az interneten eladás céljából? Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a szóban forgó járgány nem az eredeti széria része, hanem utólag épült meg.

Az eredetivel megegyező konfigurációt az angol Severn Valley Motorsport állította össze, mely az RML és a Nissan szekértői hitelesítették. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, tényleg minden csavarnak egyeznie kellett, ráadásul az összerelés minőségét sem lehetett félvállról venni.

Az autó tehát megugrotta azt a bizonyos lécet, most pedig eladóvá vált egy netes hirdetési oldalon potom 650 ezer euró ellenében.