Az utolsókat rúgja a Toyota Land Cruiser Amerikában

A japán gyártó 2021 végén leállítja a nagy múltú és méretű terepjáró forgalmazását a tengerentúlon. Még kérdéses, hogy valamikor lesz-e folytatás, illetve hogy a döntés mennyire hat ki a globális forgalmazásra.

A Toyota a Land Cruiser modelljével komoly hírnevet szerzett Amerikában az elmúlt 60 esztendőben. Bizony, a japánok ennyi ideje kínálnak terepjárót ezzel a névvel az államokban, ám most úgy néz ki, hogy mint minden, ez is egyszer véget ér.

A márka amerikai képviselete ugyanis bejelentette, hogy 2021 végén megszűnik a modell forgalmazása a tengerentúlon és egyelőre utódmodellt sem terveznek állítani a nagy múltú és méretes terepesnek.

“A Toyota Land Cruiser több mint 60 esztendőn keresztül volt legendás név. 2021 végén azonban leállítjuk az Egyesült Államokban az árusítását, de továbbra is elkötelezettek maradunk a nagy SUV-k iránt.”- hangzott a kijelentés, mely nem zárja ki, hogy később akár valamelyest módosított formában, de visszatérjen a modell a palettára.

Egyelőre kérdés, hogy ez a döntés kihat-e a globális értékesítésre is. Ha viszont úgy dönt a gyártó, hogy nem öl több pénzt a Land Cruiser új generációjának fejlesztésébe, akkor könnyen lehet, hogy ez egyben az európai és ázsiai értékesítés végét is jelenti majd.