Az utasok érzelmeire koncentrál a jövő Kia modellje

A Kia a 2019-es CES-re egy távoli jövőbe mutató technológiával készül. Mesterséges intelligenciával figyelnék a jövő autójában ülők érzelmeit.

A Kia legújabb koncepciója annyira jövőbe mutató, hogy mielőtt tényleg lehetne belőle valami, számtalan más koncepciónak, például a teljesen önvezető autós közlekedésnek kell megvalósulnia.

A Kia R.E.A.D (Dubbed Real Time Emotion Adaptive Driving) rendszere ugyanis azért lesz felelős a jövőben, hogy a járműben ülők minél gondtalanabbul és pihentetőbben töltsék az utazás idejét. Ezt egy olyan mesterséges intelligenciával valósítanák meg, mely folyamatosan figyeli az érzelmi állapotodat, elemzi a gesztusokat és más nem nyelvi jeleket, majd a kabint úgy alakítja ki, hogy a lehető legoptimálisabb legyen. A rendszer változtatja a fényeket, a szagokat, a hőmérsékletet, de még a képernyőkön látható tartalmat is annak érdekében, hogy az utasok jól érezzék magukat.

Persze, bizonyos hangulati üzemmódok már ma is megtalálhatóak a drágább modellekben, ám  ezeket neked kell aktiválni még, így könnyen át is verheted magad, ha nem figyelsz kellő mértékben saját magadra. A R.E.A.D viszont nem téved, a tested legapróbb rezdüléseiből simán kikövetkezteti, hogy milyen napod volt éppen.