Az univerzum és az idő témájára húzta fel a Rolls-Royce az új limitált szériáját

Kimondottan látványos, az univerzum képét megelevenítő belső díszítést kapott a Rolls-Royce Phantom most bemutatott limitált szériája, a Tempus Collection. Csupán 20 darab készül majd el belőle.

A Rolls-Royce szereti hangoztatni, hogy az egyediségre törekednek, azaz az általuk megszólított vásárlói rétegnek nem elég, hogy a világ egyik legtöbb luxust kínáló autójában ülnek, hanem a határtalan fényűzés a cél leginkább. Sokszor ez a szó legszorosabb értelmében is igaz, azaz a világító és lélegzetelállító ábrákat megjelenítő apróságok lassan már alaptételnek számítanak egy Rolls konfigurálásakor.

Most viszont befutott egy olyan, csupán 20 példányt magába foglaló Phantom limitált széria, mely az univerzum ragyogását és az idő kérdése fölötti elmélkedést hozza el az autózás világába. Ez a Phantom Tempus Collection.

Ott van például a most már nem csak egyszerűen csillagokat, hanem inkább galaxisokat megformáló tetőkárpit, mely száloptikás világítással és egyedi hímzéssel adja át az űr veszélyes, ám mégis gyönyörű vizualitását.

Nem elhanyagolható mennyiségű világítást találhatunk az ajtópaneleken is. Nem csak egy csíkban vagy kijelölt területen, hanem lényegében mindenhol, ezzel megint csak azt erősítve, mintha a földtől elszakadva az űr végtelenjében sodródna a szerencsés Tempus Collection tulajdonos.

A műszerfal felső része sem a megszokott formában köszön vissza. Itt ugyanis az „Idő fagyott áramlása” névre keresztelt megoldást találhatjuk, mely 100 egyedileg megformált alumínium oszlopocskából áll, ami egy pulzár (gyorsan forgó neutroncsillag) 100 millió éves forgási ciklusát jelképezi.

Fontos utalás még, hogy a műszerfalról eltűnt az eddig kötelező Rolls-Royce elemnek számító analóg óra is. Miért? Mert ezzel a gyártó az „időtől és annak korlátaitól való függetlenséget” jeleníti meg. Akár csak a kesztyűtartóban elhelyezett látványos plakett, melyen egy Albert Einstein idézet olvasható, mégpedig, hogy „A múlt, a jelen és a jövő közti különbség nem más, mint egy makacs és tartós illúzió”.