Az SUV vonatra nem száll föl a McLaren, a villanyautózásban viszont látnak potenciált

A McLaren vezetősége egyértelműsítette, hogy egy SUV-nak semmi keresnivalója a palettában. Az elektromos autózásban viszont látnak potenciált, de a mostani technológia még nem elég a márka elképzeléseihez.

Míg a legtöbb szupersportkocsigyártó nagy erővel dolgozik a saját SUV modelljén, a McLaren továbbra is tartja magát ahhoz, hogy egy ilyen autónak semmi keresnivalója nincs a palettán. Darren Goddard igazgató legalábbis hallani sem akar egy ilyen családi autóról, még akkor sem, ha ez minden bizonnyal feldobná a márka eladásait.

Elektromos vonalon viszont teljesen más a helyzet, ebben ugyanis látnak elegendő potenciált ahhoz, hogy később akár a teljes palettát is villanyosítsák. Goddard azonban nyíltan kijelentette, hogy ennek még nagyon nem jött el az ideje, mivel a jelenlegi technológia egyszerűen nem képes a márka elvárásait teljesíteni.

A McLaren ugyanis addig nem hajlandó villanyosítani, amíg egy elektromos sportkocsi nem képes legalább 30 percen keresztül túlmelegedés és teljesítményvesztés nélkül akár padlógázzal teljesíteni köröket bármelyik versenypályán.