Az embernél is gyorsabb az önvezető Audi RS7

Újabb prototípusa készült el az Audi önvezető autójának, az RS7 alapjára épített robotautó pedig gyorsabban teljesíti a versenypályát, mintha ember vezetné.

Még egy lépést tett előre az önvezető autók felé vezető úton az Audi a legújabb prototípusával. Az 560 lóerős teljesítményre képes, 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt RS7 ugyanis saját maga 2 perc 1 másodperc alatt teljesítette a 4050 méter hosszú sonomai versenypályáját, gyorsabban, mintha ember vezette volna.

A rendkívül pontos irányításra képes robotautónak ez már a 400 kilogrammal könnyített második generációja azután, hogy egy korábbi változat 240 km/órával száguldott a Hockenheimringen. Egy másik Audi A7 prototípus pedig nem zárt pályán, hanem forgalomban vezetett önállóan: Las Vegasban, Sanghajban, és a német autópályán bizonyított, az utóbbi helyszínen 130 km/órával haladt.

Az Audi nem véletlenül dolgozik az önvezető autókon, hiszen az ezekhez szükséges segédrendszerek lassanként megjelennek a szériagyártmányokban is. A német gyártó már most kijelentette, hogy a vezető jelenléte nélküli önálló parkolásra képes rendszer, valamint a forgalmi dugóban 60 km/órás sebességig önállóan vezető rendszer az Audi A8 következő generációjában mutatkozik be.