Az elemzők szerint hamarosan véget érhet a Tesla részvények szárnyalása

Bár az elmúlt hónapokban komoly mértékű szárnyalásba kezdtek a Tesla részvények, a piaci elemzők szerint ez már nem tart sokáig. Eleve túlértékeltnek tartják a dolgot, amit tovább ronthat az Aplle bejelentése is.

Egy nemrégiben kiszivárgott Tesla belső levelezésből kiderült nem is olyan régen, hogy Elon Musk nem teljesen nyugodt az amúgy jelenleg szárnyaló részvények miatt, most pedig piaci elemzők világítottak rá arra, hogy hamarosan kipukkadhat az a bizonyos lufi.

Az amerikai elektromos gyártó részvényei ugyanis ebben az évben olyan mértékű szárnyalást produkáltak, ami a Research Affiliates elemzői szerint már teljesen elrugaszkodott a talajtól.

„A Tesla egy nagyon jó vállalat, de a kutatások arra mutatnak rá, hogy a részvények erősen túlárazottak jelenleg”- mondta a cég képviseletében Vitali Kalesnik a CNBC-nek adott interjújában, majd azzal folytatta, hogy kockázati szempontból jelenleg a bármikor kipukkadni képes buborék stádiumában van a Tesla helyzete.

Ezt nem csak a túlértékeléssel magyarázzák, hanem a többi piaci szereplők erősödésével is, ami komoly mértékben beleszólhat az amerikai cég jövőjébe. Ilyen tényezőnek számít például a Toyota újgenerációs akkumulátorra vonatkozó bejelentése és az is, hogy a jelenlegi állás szerint az iPhone telefonokkal gigacéggé váló Aplle is azt tervezi, hogy egy saját fejlesztésű elektromos autóval jelenik majd meg a piacon 2024-ben,

Az biztos, hogy Elon Musk cége hiába zárhat sikeres évet, a saját elmondása szerint is kétségbeejtő, hogy a részvények emelkedése és az eladott darabszámok látványos felfutása ellenére is alig tudott profitot termelni idén a Tesla. Ahogy maga is elmondta, a befektetőket csak a profit érdekli, befektetők nélkül pedig pillanatok alatt kártyavárként dől össze a rendszer. Vajon tényleg véget ér a közeljövőben a Tesla szárnyalása? Ezek egyelőre feltételezések, de a jelek egyre aggasztóbbak.