Az elektromos autók világában ismét mini lehet a Mini

A Mini jelenleg leginkább csak a nevében mini, hiszen a legkisebb modelljük is akkora, mint egy Suzuki Swift. Ezen változtathat majd az elektromos hajtásláncok elterjedése.

A Mini már régóta nem mini, hiszen például egy Countryman például 4,2 méter hosszú és 2 méter széles, gyakorlatilag nagyobb, mint a Skoda Kamiq vagy a Volkswagen T-Roc. Ennek az az oka, hogy ma már a helykínálat és a praktikum teszi eladhatóvá az autókat, így egy olyan parányi autóval, mint a klasszikus Mini, nem igazán lehet életben maradni a többi gyártóval szemben.

A Mini vezetősége tehát kijelentette, hogy a jövőben is tágas belső terekkel rendelkeznek majd a modelljeik, ám a külső méret csökkeni fog. Ez hogyan lehetséges? Az elektromos hajtásláncok teszik lehetővé.

„Azt szeretném, ha a Mini világa ismét az okos helykihasználásról szólna. Ez azt jelenti, hogy az új modellek külső méretei csökkenni fognak, ám ez nem befolyásolja majd az utastér méretét. Ha körültekintően helyezzük el az akkumulátort és az elektromotort, akkor tudunk pici autót építeni úgy, hogy a funkcionalitás megmaradjon”-  mondta Bernd Koerber, a márka vezérigazgatója.

Ezen felül még a legmagasabb szintű önvezető rendszerek elterjedésével lehet majd drasztikusan méretet csökkenteni, hiszen azzal például a komplett műszerfalat le lehet spórolni az utasok kényelme érdekében.