Az E-osztály méreteivel is lesz elektromos járgány a Mercedes palettáján

A Mercedes hivatalosan még a nevét sem leplezte le, de bizonyos források szerint EQE néven kerül majd a szalonokba a csillagosok közepes méretű elektromos szedánja.

A Mercedes ugyan még szinte semmit nem árult el arról a modellről, mely a csúcs EQS elektromos szedán alatt fog elhelyezkedni a palettán, ám egy szemfüles fotósnak köszönhetően azt már tudjuk, hogy álcázva folynak már a közúti tesztelések is.

Bizonyos információk rávilágítottak arra, hogy az EQE névre esik majd a gyáriak választása, ami logikusnak tűnik, hiszen az újdonság lényegében a jelenlegi E-osztály kategóriájában indul majd harcba a villanyos vásárlók kegyeiért.

Technikai információkról még korai lenne beszélni, ám azt már tudni lehet, hogy egy variálható „gördeszka” alvázat használnak a felépítéséhez, mely lehetővé teszi minimális átalakítással, hogy későbbiekben bármilyen méretű elektromos szedán beépíthető legyen a Mercedes palettájába.

Az EQE hatótáv adatairól egyelőre csak annyit tisztázott, hogy a Range Extenderes változat 600 kilométer körüli vezetési lehetőséget kínál majd a vásárlóknak, azaz ebből már leszűrhető, hogy ez az elektromos is többféle teljesítménnyel és akkumulátorral lesz majd a későbbiekben elérhető.

(képek: carscoops)