Az Audi dizájnere rajzolja majd meg az elektromos korszak Bentley modelljeit

Új vezető dizájner mutatkozott be a Bentley márkánál, miután a posztot eddig betöltő Stefan Sielaff távozott a Volkswagen csoportból. Andreas Mindt nem ismeretlen az Audi és a Volkswagen rajongók számára.

Új vezető formatervezőt igazolt le a Bentley, miután az eddig ezt a munkát betöltő Stefan Sielaff úgy döntött, hogy a Volkswagen csoporton kívül próbál szerencsét a jövőbe. A helyére a konszernnél nem ismeretlen Andreas Mindt kerül.

Mindt mintegy 25 éve dolgozik már a Volkswagen márkáinál, amiből 15 évet az anyacég wolfsburgi tervezőrészlegén töltött el. Ez után ment át az Audihoz, ahol olyan autókat köszönhetünk neki, mint például a Q8, de az e-tron megalkotásában is kulcsfontosságú szerepet játszott. A dizájner ráadásul már korábban is kapcsolatba került a Bentley márkával, egészen pontosan 1999-ben, amikor a Hunaudieres sportkocsi koncepció megalkotásán kellett ügyködnie.

„A Bentley egy ékszer a Volkswagen csoportban”- nyilatkozta Mindt, majd hozzátette, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen egy teljesen új korszakra kell felkészítenie a Bentley-t.  „Egy autó megtervezése és a jövő megalkotása sosem egy emberen, hanem inkább a csapat teljesítményén múlik. Ezért is váron már, hogy az új kollégáimmal nekiálljunk kialakítani a Bentley következő korszakát, mely értelemszerűen a villanyosítás korszaka lesz.”