Az arcodról olvassa le a hangulatod a Jaguar

Új rendszert tesztel a Jaguar-Land Rover, melynek lényege, hogy a kocsi képes felismerni a vezető hangulatát és ehhez igazítja a belső beállításokat.

Egészen újszerű hangulatfelismerő rendszert fejleszt a Jaguar-Land Rover csoport. A szerkezet lényege egy folyamatosan figyelő kamera, mely az arc mimikájából képes leolvasni a vezető hangulatát, illetve a fáradtságot is felismeri.

Na de miért csinálja ezt? Azért, mert így automatikusan úgy tudja beállítani a hangulatvilágítást, a klímát és a szórakoztató rendszert az autó, hogy az segítsen a kialakult helyzeten. Fáradtság esetén például hidegebb levegőt kezd el fújni a légkondi, a hangfalakból pedig megszólalnak az előre beállított kedvenc zenéink.

A hátul ülők is meg vannak figyelve, ám esetükben teljesen más irányba mozdítja el a folyamatot a Jaguar. Ha egy utasunk álmos, akkor halványítja a hátsó fényeket az automatizmus, az ablakokat elsötétíti a hátsó légbefújókból pedig melegebb levegőt kezd el nyomatni, hogy könnyebben elaludjon az illető.

Egyelőre erősen tesztelési állapotban van az újdonság, ám a gyártó szerint 1-2 év múlva megtalálhatjuk majd minden Jaguar-Land Rover termékben ezt a fajta figyelő rendszert, ami igény szerint természetesen kikapcsolható lesz.