Ausztráliában még a reklámokban sem lehet száguldozni

Az ausztrál hatóságok a megszokottnál komolyabban veszik a közlekedésbiztonság kérdését. A szigetországban még a reklámokban sem szabad felelőtlen vezetést mutatni, ami miatt most be is tiltották a Toyota egyik reklámfilmjét.

Egy autó népszerűsítése általában akkor a legeredményesebb, ha akciódús és pörgős reklámot építenek fel köré a marketingesek. Ezt lépték meg a Toyota marketingesei is Ausztráliában, amivel a Yaris modellcsaládot és benne az igencsak sportos GR modellt szerették volna egy filmecskével közelebb hozni az emberekhez.

Igen ám, csak hogy a helyi hatóságok úgy néz ki, hogy egy kicsit komolyabban veszik a reklámok mindennapi vezetésre gyakorolt hatását és szinte azonnal betiltották az alkotást. Miért? Mert abban szerintük veszélyes vezetésre és gyorshajtásra bíztatják az embereket.

A veszélyes vezetés rész abban merül ki, hogy a GR Yaris a pajtából indulás után megcsúszik, a gyorshajtást a döntéshozók pedig a földúton haladásban vélték felfedezni. A Toyota természetesen fellebbezett a határozat ellen, de értelemszerűen kevés az esély, hogy megváltoztatja a véleményét az FCAI, így inkább úgy döntöttek, hogy a későbbiekben egy vágott verzióval próbálnak majd szerencsét.

A betiltott reklámot ide kattintva megnézheted!