Audi-belsővel jön a kínai luxusautó

Már nem meglepetés, hogy néhány kínai autó formája az európai modellekére emlékeztet, a Zotye újdonsága azonban belülről megdöbbentően pontos Audi-másolat.

A Zotye új felső-középkategóriás modellje első ránézésre nem okoz különösebb meglepetést, hiszen a kínai márkáktól szokatlanul összeszedett, egészen európai stílusú lépcsőshátú autót látunk magunk előtt, visszafogott mennyiségű krómdíszítéssel és modern LED-es lámpákkal. A részletei ugyan emlékeztetnek egyes európai és ázsiai márkák típusaira, de összességében egyedi formáról van szó.

Az utastér láttán azonban megdöbbentő felismerésünk támadhat, a kormánykereket és a váltókart leszámítva ugyanis a Zotye Z700 berendezése egy az egyben megegyezik a jelenleg is kapható Audi A6-oséval. Ismerős a műszeregység, és még a legapróbb kapcsolók mérete és formája is pontosan ugyanaz, mint a német luxusautóban.

A kínai márka csúcsmodellje felszereltségében is igyekszik naprakész lenni, ezért a Z700 már xenonfényszórót, panorámatetőt, navigációs rendszert, elektromosan állítható memóriás üléseket és holttérfigyelő kamerát kap. A motorja ugyanakkor egy 1,8 literes, turbós négyhengeres, amely 170 lóerős teljesítmény és 245 Nm nyomaték leadására képes.