Átáll a villanyosításra a Maserati is

A Maserati felvázolta a közeljövőre vonatkozó terveit, melyben érezhetően nagy szerepet kapnak a villanyosított modellek is.

Egy jó ideje már nem igazán hallatott már magáról a Maserati, ám úgy néz ki, hogy túl vannak a csendes válságon és végre érdemben tudnak beszélni a jövőbeli terveikről.

Egészen pontosan azokról az újdonságokról szivárogtattak ki információkat, melyek az elkövetkező években érkeznek majd a palettára. Ezek között lesz egy sportkocsi, egy SUV és egy GT túrakocsi is. Ezekben egy közös pont van: az elektromos hajtáslánc.

Jövőre mutatkozik be egy új sportkocsi, mely kétféle hibrid hajtással és teljesen elektromosan is elérhető lesz. Ezek után nem sokkal a tervek szerint egy az Alfa Stelvio-val közös alapokra építkező hibrid SUV modellről rántják majd le a leplet a szigonyosok, majd rá egy évvel érkezhet a GranTurismo és a GranCabrio második generációja, kizárólag elektromos változatban.

A Maserati tehát óriási lendülettel vág bele a villanyosításba, ezzel gyakorlatilag az FCA csoport egyik legkomolyabb elektromos piaci résztvevőjévé válva pár éven belül.