Árulja a főhadiszállását a McLaren

Az angol sportkocsi gyártó évek óta anyagi nehézségekkel küzd, amit az év eleji koronavírus miatti leállás is tovább mélyített. Most már a főhadiszállásukat is eladnák, hogy aztán visszalízingelve azt némi anyagi szabadsághoz jussanak.

Sok autómárkát hozott nagyon rossz helyzetbe a koronavírus járvány, ám érthető módon azok süllyedtek nagyon mélyre, akik már a pandémia előtt is épphogy csak fent tudták tartani magukat. Ide tartozik a McLaren is, akik hogy kilábaljanak az anyagi nehézségekből, sorra jelentik be a drasztikus intézkedéseket.

Most már ott tartanak, hogy mintegy 200 millió angol fontért cserébe a főhadiszállásukat is értékesítenék, persze csak azzal a feltétellel, hogy aztán azt lízingelve tovább használhatják mint márkaközpontot. A McLaren főhadiszállása az angliai Woking városa mellett épült fel és 2003-ban kezdte meg hivatalosan a működését.

„A főhadiszállás értékesítése és visszalízingelése a banki segítségek és a kedvező adósságütemezés mellett az év elején bejelentett megszorítási intézkedések részét képezik”- mondta a McLaren szóvivője a The Guardian riporterének.

A nagy névvel és még nagyobb múlttal rendelkező angol márka rossz helyzetét jelzi, hogy már a Forma 1-es csapat egy részét is értékesítenék, illetve eddig idén csaknem 1300 munkavállalójuktól kellett megválniuk költségcsökkentés okán.