Árammal is fizethet a parkolásért, aki meglátogatja a Nissan japán élményközpontját

A Nissan hivatalosan is megnyitotta az új japán élményközpontja kapuit a nagyközönség előtt. Itt debütált hivatalosan először a parkolásért árammal fizetés.

Az elektromos autók terjedésében rejlő lehetőségek száma szinte határtalan, hiszen ez a közlekedései módszer alapjaiban változtatja meg az autózásról alkotott képünket. Elég belegondolni abba, hogy az energia, amivel ezek a járművek működnek, értékes tétel a mai elektronikában nyakig áztatott világban.

Természetesen a Nissan is felfigyelt erre a lehetőségre és a világon először lehetővé tette, hogy a parkolási díjat árammal tudja kiegyenlíteni az, aki teljesen feltöltött elektromos autóval érkezik a nemrég megnyílt Nissan Pavilion-ba. Ez a japán márka új élményközpontja, ahol a technikai vívmányokkal és a jövő közlekedési eszközeivel is játszva ismerkedhetnek meg a helyszínre látogatók.

Többek között ott van mindjárt a virtuális tenisz és az autóversenyzés, természetesen közelről is szemügyre lehet venni az új elektromos Ariya szabadidő-modellt is, illetve az I2V kiterjesztett valóság technológia vagy éppen a ProPILOT vezetést segítő rendszer is kipróbálható játékos körülmények között.

“A Pavilion egy olyan hely, ahol a látogatók megismerkedhetnek a közeljövőre vonatkozó terveinkkel a társadalom és a mobilitás világában. Ahogy a világ az elektromos közlekedés irányába fordul úgy válik majd az elektromos autó többé, mint egy átlagos jármű. Nálunk már az is megtapasztalható”- mondta a megnyitón Makoto Uchida a Nissan vezérigazgatója.

Külön érdekesség még, hogy a Pavilion látványkávézója nem csatlakozik a környező városok villamos hálózatára, a működtetéséhez szükséges energiát csak és kizárólag napelemek, és Nissan Leaf elektromos autók segítségével szerzik meg.