Apró SUV-al ment a Hyundai Amerikába

Új városi szabadidő modellt mutatott be a Hyundai. Még a Konánál is kisebb lesz a Venue, ami nem biztos, hogy Európában is kapható lesz.

A New York Auto Show keretein belül mutatta be a Hyundai a legújabb szabadidő modelljét, ami Venue néven kerül a szalonokba. A modell érdekessége, hogy kimondottan a fiatalokat célozzák meg vele.

Méreteit tekintve a mini SUV kategóriába érkezik az újdonság, konkrétan a Kona méretosztálya alá lövik be. Egészen pontosan a Venue a maga 4036 mm-es hosszával és 1770 mm-es szélességével még a Skoda Fabiánál is kisebb, így városi körülmények között érzi majd igazán jól magát. Motorizáltságot tekintve most csak egy 1,6 literes szívó benzines egységről esett szó, ami 6 sebességes manuális váltóval vagy CVT egységgel lesz kérhető.

Mivel a célközönségnek a fiatalabb generáció lett megjelölve, így az alapvető mai technikai kiegészítők alapáron járnak majd a kis Hyundaihoz, azaz mindenképpen lesz tapogatható színes kijelző és jó pár vezetést segítő automatika is. Természetesen plusz pénzért minden ma ismert rendszer és okosság beszerelhető, így aki nem sajnálja majd a pénzt a felszereltség pipálgatásakor, az egy kimondottan modern és mindenre felkészített városi járgányt vihet haza.

Az amerikai értékesítés még idén kezdetét vesz, az európai forgalmazásról viszont sajnos még nem esett szó, így könnyen lehet, hogy mi Venue nélkül maradunk.