Ampera-e néven jön az Opel elektromos autója

Teljesen elektromos hajtású autót mutat be az Opel, az Ampera-e néven piacra kerülő újdonság az amerikai Chevrolet Bolt testvérmodellje lesz.

A várakozásoknak megfelelően az európai piacon is bevezeti új elektromos autóját a General Motors. A kompakt méretű, egyterű formájú villanyautó prototípusa még az egy évvel ezelőtti detroiti autószalonon mutatkozott be Chevrolet Bolt néven, majd a sorozatgyártásra kész modellt az idei Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai szakkiállításon leplezték le. Már akkor sejteni lehetett, hogy hamarosan Opelként is bemutatkozik a modell, hiszen a végleges Bolt (képeinken a szürke autó) egyes stíluselemei, különösen a C-oszlop vonalai ismerősek lehettek az új Astráról.

Most közzétették az első két képet az európai változatról, amelynek a neve Opel Ampera-e lesz. A hírek szerint a 200 lóerős teljesítmény és 360 Nm nyomaték leadására képes elektromotorral hét másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra és 146 km/óra a végsebessége az Opel villanyautójának, amely egy feltöltéssel akár 320 kilométer megtételére is képes lehet. A névválasztás pedig nem véletlen, hiszen az Ampera elektromos változata után megjelenhet a hatótáv-növelős kivitel is, amely ismét az amerikai Chevrolet Volt európai testvérmodellje lehet.