AMG eredetű V8-as motorral érkezik az Aston Martin SUV-ja

Az Aston Martin megerősítette, hogy jövőre már bemutatják a saját SUV-jukat, melyet DBX néven dobnak majd piacra. Nem V12-es, hanem az AMG-től érkező V8-as egység lesz az orrában.

Egyre kevesebb az olyan prémium gyártó, amely még tarja magát ahhoz, hogy nem gyártanak SUV modellt, mert az nem illene be a palettába. Most már biztos, hogy az Aston-Martin is a Bentley, a Lamborghini, a Porsche és a Rolls-Royce példáját követi, azaz jövőre érkezik a DBX névre keresztelt crossover.

Már pontos információkat is elárultak a közelgő modellről, például azt, hogy nem a Ford eredetű V12-es, hanem a Daimler AMG által gyártott V8-as egységet szerelik az orrába, nagyjából 510 lóerős teljesítménnyel.

A márka annyira bízik az új jövevényben (konkrétan arra számítanak, hogy 2021-ig megduplázza az SUV az Aston eladásokat), hogy nem csak a gyártási kapacitást, hanem a szalonok számát is növelik, hogy felkészüljenek a megnövekedett keresletre. Ennek értelmében pár éven belül a jelenlegi 160 helyett már 200 Aston Martin kereskedés lesz világszerte.

(a képeken a DBX koncepció látható, amely még nem SUV-ként, hanem egy emelt hasmagasságú sportkupéként mutatkozott be 2015-ben)