Alig jelent meg a Mercedes S osztály, máris visszahívást jelentett be a gyártó

A luxusautózás egyik meghatározó mércéje a Mercedes S osztály, melynek legújabb generációja alig pár hónapja lett először bemutatva. Nem problémamentes azonban a modell bevezetése, máris bejelentett egy kellemetlen visszahívást a német gyártó.

A Mercedes nem alaptalanul a legfenségesebb és legmodernebb luxuslimuzinként dobta piacra az S osztály legújabb generációját. Vitathatatlanul egy igazi prémium járgányról van szó, ám elég hamar kiderült, hogy közel sem hibátlan a konstrukció!

A gyártónak ugyanis máris meg kell lépnie az első komolyabb visszahívást az autóval kapcsolatban, ugyanis kiderült, hogy a kormányösszekötő rúd el lett méretezve, ami miatt terhelés hatására (márpedig azt kap rendesen) az könnyen eltörhet, ezáltal irányíthatatlanná téve a méretes luxusjárgányt. A visszahívás globálisan 1400 példányt érint, ezeket az autókat a márkaszervizekben természetesen ingyenesen átvizsgálják és kicserélik a szóban forgó alkatrészt.

“Elnézést a nem tervezett szerviz látogatásért és a megértésüket kérjük.”- hangzik a Mercedes közleményében, majd azt is hozzáteszik, hogy a probléma az egyik beszállító hibájából adódik.