Alig észrevehetően újult meg az Audi kis sportos crossovere

Bár hivatalosan még csak két éve van a piacon az Audi SQ2, most mégis frissítésnek vetették alá a gyáriak. A beavatkozást az indokolta, hogy közben az alap Q2 is megújult, de az négy évnyi jelenlét után.

Hivatalosan csak 2019-ben kezdte el árulni a Q2 modell sportosított változatát, ám idén máris ráncfelvarrásnak vetette alá az Audi az SQ2 modellt. Szó sincs arról, hogy valamit elrontottak volna rajta a piaci bevezetésekor, csupán ennyit jelent az, hogy két évvel később csatlakozott az immár négy éve kapható jelenlegi Q2 generációhoz. Annak pedig megérkezett közben a modellciklus közepi frissítése, így nem lehetett parlagon hevertetni tovább az S-es változatot is.

Egyben ez az oka annak is, hogy a most bemutatott modellfrissítés csak alig észrevehető külső kozmetikát jelent többnyire. Megváltozott például a hűtőrács mintázata, a fényszórók alsó szegélye is hangsúlyosabb lett, illetve új rajzolatot kapott a LED-es nappali menetfény is. A lökhárító alját is sportosabbra rajzolták a szakik a hátsó kép tekintetében ráadásul ez jelenti az egyetlen érdemi változást.

Újdonság még, hogy felárért ugyan, de most már intelligens vezérlésű Matrix LED fényszórók is rendelhetők a kis méregzsákhoz, mely nem csak az autó előtt található akadályok és veszélyforrások fényárral kiemelésére képes, hanem felismeri a szemből érkező autókat is és úgy irányítja a sugarakat, hogy az ne vakítsa el a sofőröket.

A hajtáslánc nem változott, azaz továbbra is a 2 literes turbós benzines erőforrás szolgáltatja menet közben a kellő lendületet, amit a 300 lóerő és a 400 Nm nyomaték garantál.