A W123-as, ami nem jön veled szembe minden sarkon

Bár sokaknak csak zöldséges-Merci néven égett bele a tudatába, a Mercedes W123 ma már a klasszikus modellekkel foglalkozó fanatikusok egyik kedvelt típusa. Most egy olyan példányt kínálnak eladásra, amiből tényleg nem szaladgál sok az utakon.

Egy időben kimondottan sok szaladgált az utakon a W123-asból, hiszen az elnyűhetetlensége és a kilencvenes évekre már megfizethetőnek mondható ára miatt sok vállalkozó és kereskedő látta meg az autóban rejlő lehetőségeket. Ekkor kapta meg a zöldséges-Merci elnevezést is, amit azóta is sokan emlegetnek. Pedig ma már ott tartunk, hogy egy szép állapotban megmaradt kupé 123-as kincset ér és vadásszák is őket a klasszikus németek szerelmesei.

Persze, mint minden modellnél, itt is fontos az egyediség, így nem mehetünk el szó nélkül a napokban az eBay-en felbukkant példány mellett sem. Miről is van szó pontosan? Egy Zender tuningos, AMG elemekkel is ellátott darabról, mely megjelenésével azonnal magára vonzza a tekintetet.

Na jó, a gyári állapotot keresőknek egy kicsit sok lehet a rikító sárga fényezés, a feketére fújt hűtőmaszk és a nem elhanyagolható méretű AMG matricázás, de el kell fogadni, hogy anno volt lehetőség az ilyesfajta megoldásokra is. A belső térben Zebrano fabetéteket és AMG kormánykereket találhatunk, az állapot pedig akárcsak a külső, lényegében újszerűnek mondható.

Az eladó elmondása szerint egy kimondottan megkímélt autóról van szó, amit garázsban tároltak, a nagyszervízt pedig nemrég végezték el rajta. A 280CE megjelölésű, tehát a 185 lóerős 2,8 literes hathengeres motorral ellátott Mercedes órájában 126 ezer kilométer van jelenleg, az ára pedig 30 ezer euró, azaz nagyjából 10 millió forint.