A Volkswagen német üzemében kezdődik majd meg 2022-ben az elektromos ID.4 gyártása

A Volkswagen hivatalosan még meg sem kezdte az elektromos ID.3 modellek kiszállítását, máris a paletta bővítésének konkrétumairól beszél. 2022-ben indul az ID.4 gyártása a márka emdeni üzemében.

A Volkswagen a folyamatos bakinknak és a koronavírus járványnak köszönhetően csak jelentős csúszással és korlátozott funkciókkal tudja majd megkezdeni az elektromos ID.3 forgalmazását, ám a villanyos paletta bővítése továbbra is prioritást élvez a többi feladat mellett. Ezért is lehetséges, hogy már most konkrétumokat tudtak közölni a következő villanyos, az ID.4 kapcsán is.

Kiderült ugyanis, hogy a villanyos crossover gyártását a márka Németországban, egészen pontosan Emden-ben oldja majd meg, abban az üzemben, ahol most a Passat és az Arteon modellek készülnek.

Viszont mivel a tervek szerint csak 2022-ben kezdődik meg az ID.4 tömeges összeszerelése, addig a két mostani gyártósor változatlanul megmarad, azaz még két évig helyben marad a két említett modell gyártása is.

Utána viszont vagy jelentős gyártókapacitás növelés válik szükségessé, vagy az Arteonnak és a Passatnak mennie kell egy másik üzembe. Az utóbbi eshetőség a valószínűbb, hiszen egy komolyabb bővítést már most el kéne kezdeni, hogy az az ID.4 érkezésére el is készüljön, ám erről eddig nem igazán beszélt a Volkswagen. A Passat gyártásának kiszervezése viszont már évek óta terítéken van, így nem lenne meglepő, ha inkább ennek a problémának a megoldására koncentrálnának a későbbiekben a németek.