A vártnál is nagyobb siker a Ford Bronco

Három hónap alatt 125 ezer megrendelést vett fel a Ford az új Bronco terepjáróra, ami azt jelenti, hogy az előjegyzések kétharmada vásárlással végződött. Több mint egy évnyi várólista alakult már ki ennek köszönhetően.

A Ford számára talán az évtized legnagyobb dobása volt, hogy a Bronco márkanevet felélesztve megint kínálnak stílusos terepjárót a vásárlóknak. Az előjegyzéseket tavaly kezdték el felvenni az újdonságra, aminek keretein belül csaknem 190 ezren jelezték pár hét alatt, hogy érdeklődnek a kocsi iránt.

Ez szédületes szám egy ilyen rétegmodellnek szánt autó esetében, az viszont még komolyabb eredmény, hogy ezen emberek többsége nem is vesztette el az érdeklődését és meg is rendelte később az autót. A Ford hivatalosan megrendeléseket ugyanis idén januártól vesz fel, ennyi idő alatt pedig már 125 ezren fizettek be a járgányra. Ez azt jelenti, hogy az előjegyzések kétharmadából lett megrendelés is! Lehet ezt még fokozni? Persze! A Ford még ezt megfejelte azzal, hogy a vásárlók mintegy 70 százaléka magas felszereltségi szintet választott magának.

“A kereslet egyszerűen elsöprő. Nagyon izgatottak és ezzel együtt elégedettek vagyunk a konverziós ráta láttán. Most már csak arra kell összpontosítanunk, hogy minél előbb hozzájuthassanak a vásárlók az autóikhoz!”- mondta Mark Grueber, a Ford marketing vezetője.

Ez viszont nem lesz egyszerű mutatvány, a Ford ezért a következő hetekben a gyártás felgyorsítására törekszik majd a tervek szerint. Persze, ebbe beleszólhat még a pandémia és a félvezető-hiány, sőt felmerült az is, hogy a moduláris tetős változatok gyártása döcögősen halad, mivel az egyik beszállító a kelleténél jobban megrogyott a tavalyi járvánnyal átitatott év súlya alatt. De ha minden jól megy innentől kezdve, akkor is sokan már csak 2022 folyamán fognak terepjáróhoz jutni jelen állás szerint.