A vártnál hamarabb megmutatja magát az elektromos DeLorean

A legendás DeLorean egy elektromos sportkocsi képében tér vissza. A hivatalos premier augusztusban várható, de rengeteg rajongó kérését meghallgatva a gyáriak még ebben a hónapban leleplezik a külső dizájnt.

Mint, ahogyan arról nem is olyan régen mi is beszámoltunk, ismét egy régi legenda éled újjá elektromos formában. A DeLorean Motor Company ugyanis úgy döntött, hogy piacra dob egy villanyos sportkocsit, mely ugyan a híres DMC-12 formajegyeit viseli magán, ám EVolved névre keresztelik és teljesen modern köntösben indul csatába a tehetős vásárlók kegyeiért.

A gyáriak ráadásul kijavítják a régi modell egyik legnagyobb hibáját: az új DMC termék ugyanis azzal ellentétben piszok gyors járgánynak ígérkezik a DeLorean képviselőinek elmondása szerint. Ami a régebbi modellből megmarad, az a felfelé nyíló ajtó, a kupé forma és a hátsó szélvédő rácsozása.

Na de mikor tudunk meg többet az autóról? Az eredeti tervek szerint az EVolved augusztus közepén mutatkozott volna be a Pebble Beach Concours d’Elegance-on. Ám a rajongók annyi üzenettel bombázták a képviseletet, hogy úgy néz ki, nem húzzák sokáig a titkolózást. A közösségi médiában jelentették be, hogy már május végén megmutatják egyben az egész autót, sőt, talán még némi pontos technikai specifikációt is kapunk majd rágódni a végleges premierig, ami továbbra is a neves nemzetközi rendezvény lesz augusztus közepén.