A Tesla kameráit nem vakíthatja el még a hó sem

A Tesla állandóan figyelő kamerarendszere Sentry mód néven került bevezetésre. A feladata, hogy mindig szemmel tartsa az autó környezetét és ezt bizony egy kiadós havazás sem akadályozhatja meg.

Aki valamilyen szinten jártas a Tesla modellek világában, annak nem lehet újdonság, hogy most már számos modell fel van ruházva állandóan figyelő kamerákkal. A Sentry mód lényege, hogy szenzorok és kamerák figyelik még parkoló helyzetben is az autó környezetét azzal a céllal, hogy ha valami gyanús történik (például rongálás vagy akár egy baleset), azt megörökítsék, ezzel segítve a tulajdonos és a hatóságok későbbi ügyködését.

Sztorink főszereplője egy Model 3 büszke tulajdonosa, aki ugyan tudott arról, hogy az autója állandóan őrködik, azt viszont nem tudta, hogy egy átlagos havazás kevés ahhoz, hogy „elvakuljon” az amerikai elektromos. Egy kiadós havazás utáni reggelen Jon Herrity ugyanis arra lett figyelmes, hogy bár az egész szélvédőt elfedte a hó, a kamera előtti rész teljesen tiszta maradt.

Ekkor nézett utána emberünk, hogy mi is történt pontosan: a Tesla mérnökei gondoltak a havas helyzetekre is és bizonyos hőmérséklet alatt automatikusan bekapcsoló fűtőszálakat szereltek be a szélvédő kamera előtti részébe.

Mindezek mellett, nem csak a Sentry funkció működése miatt indokolt az adott terület hómentesen tartása, hanem azért is, hogy télen is bármikor aktiválható legyen a szintén a kamera képére is támaszkodó, bár a tapasztalatok szerint még nem tökéletesen működő Smart Summon, azaz mobiltelefonnal a kocsit magunkhoz rendelő szolgáltatás is. Magától értetődő apróság, de manapság már az ilyen kicsi figyelmességeket is illik értékelni.